Om Benita


Jag bestämde tidigt att jag vill arbeta med människor och framför allt med barn.

Redan som väldigt litet barn gick jag runt till äldre människor på besök, jag fastnade främst för grannarna  Lisa och Oskar  som jag ” adopterade ” till mormor och morfar.

I tonåren var jag eftertraktad barnvakt till släktingars barn, ibland var och varannan helg. Då var jag ung och rolig, nu är jag lite äldre men faktiskt fortfarande ganska rolig. Framför allt ger jag barnen värme, närhet och trygghet och  jag vill att du som förälder/anhörig ska känna dig trygg när du anlitar mig.

Efter gymnasiet arbetade jag några år som elevassistent åt barn i låg och mellanstadiet fram till utbildningen på lärarhögskolan till förskollärare.

På senare år har jag gått på ett flertal kurser och föreläsningar om barn med särskilda behov.

Jag har lång erfarenhet som pedagog, först i 7 år med barn mellan 3 och 6 år och sedan i 22 år med barn mellan 1 och 3 år. I mitt arbete med barn anser jag att anknytning är värdefullt och viktigt, likaså med högläsning. Jag blev pedagog för att jag tycker om att vara nära barnen, sitta på golvet och glädjas åt deras lek.

Jag bor nära skog och natur, när jag är ledig går jag på sköna skogspromenader. Det var under en sådan promenad som jag beslöt mig för att starta en enskild firma med inriktning på människor, på detta vis får jag möjligheten och förmånen att arbeta med människor i alla åldrar.

Som person är jag glad, mjuk och bemöter min omgivning med ett trevligt leende.

Fritiden spenderas som sagt ute i naturen, antingen i närmiljön, ute i skärgården eller på Gotland. Jag går gärna på teater och  jag gillar att läsa självbiografiska böcker. På TV tittar jag helst på svenska eller brittiska filmer och serier.